Cum se prepară cafeaua vietnameză?

Prepararea cafelei vietnameze poate părea puțin complicată pentru cei obișnuiți cu mașinile automate de cafea. Dar nu ai de ce să-ți faci griji, va trebui să urmezi niște pași simpli.
Vei avea nevoie de:
- Filtru de cafea vietnameză (phin filter)
- Lapte condensat îndulcit
- Cafea vietnameză măcinată
- Linguriță
- Cană sau ceașcă de cafea
Acum, să vedem ghidul pas cu pas despre cum se prepară cafeaua vietnameză!
- Adaugă lapte condensat în cană sau ceașcă de cafea. Ideea este să acoperi fundul paharului cu una sau două lingurițe de lapte condensat.
- Adaugă cafeaua măcinată în filtrul de cafea vietnameză (8-10 grame).
- Acoperă cafeaua cu filtrul superior.
- Așează filtrul phin peste ceașca sau cana de cafea și asigură-te că este stabil.
- Adaugă apă fierbinte în filtru. Umple-l cu apă până când aproape este plin, și nu uita că apa începe să picure imediat prin filtru atunci când începi să o torni.
- Acoperă cu capacul și ascultă picăturile de cafea care se scurg prin filtru. Durează aproximativ 5 minute ca apa să treacă filtrul. Când ai terminat, scoate filtrul.
- Ia o linguriță și amestecă ușor cafeaua cu laptele condensat..
Bucură-te de cafea! Nu este nimic mai satisfăcător decât să deguști o cafea vietnameză aromată proaspăt preparată!
Leave a comment