Cum se prepară cafeaua vietnameză?

how to prepare vietnamese coffee

Prepararea cafelei vietnameze poate părea puțin complicată pentru cei obișnuiți cu mașinile automate de cafea. Dar nu ai de ce să-ți faci griji, va trebui să urmezi niște pași simpli. 

Vei avea nevoie de:

  • Filtru de cafea vietnameză (phin filter)
  • Lapte condensat îndulcit
  • Cafea vietnameză măcinată
  • Linguriță
  • Cană sau ceașcă de cafea

Acum, să vedem ghidul pas cu pas despre cum se prepară cafeaua vietnameză!

  1. Adaugă lapte condensat în cană sau ceașcă de cafea. Ideea este să acoperi fundul paharului cu una sau două lingurițe de lapte condensat. 
  2. Adaugă cafeaua măcinată în filtrul de cafea vietnameză (8-10 grame).
  3. Acoperă cafeaua cu filtrul superior.
  4. Așează filtrul phin peste ceașca sau cana de cafea și asigură-te că este stabil. 
  5. Adaugă apă fierbinte în filtru. Umple-l cu apă până când aproape este plin, și nu uita că apa începe să picure imediat prin filtru atunci când începi să o torni.
  6. Acoperă cu capacul și ascultă picăturile de cafea care se scurg prin filtru. Durează aproximativ 5 minute ca apa să treacă filtrul. Când ai terminat, scoate filtrul.
  7. Ia o linguriță și amestecă ușor cafeaua cu laptele condensat..  

Bucură-te de cafea! Nu este nimic mai satisfăcător decât să deguști o cafea vietnameză aromată proaspăt preparată!


Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte de a fi publicate