Crăciunul în Vietnam

Christmas in Vietnam

Deși nu foarte mulți oameni din Vietnam sunt creștini și Crăciunul nu este nici măcar o sărbătoare publică oficială, vietnamezilor le place să sărbătorească această perioadă specială. Deci, dacă intenționezi să vizitezi Vietnamul în această perioadă (cu siguranță nu în 2020), pregătește-te pentru o mare petrecere cu decorațiuni delicate, muzică și confetti. Îți vine să crezi sau nu, ai putea avea chiar norocul să te întâlnești cu Moș Crăciun pe străzile aglomerate din Hanoi.

Deoarece Crăciunul se apropie cu pași repezi, ne-am gândit că, în timp ce îți savurezi cafeaua vietnameză proaspăt preparată, ar fi frumos să vezi și cum sărbătoresc Crăciunul vietnamezii.

Să aruncăm o privire asupra tradițiilor și simbolurilor asociate acestei sărbători în ținuturile îndepărtate ale Vietnamului.

Tradiții și simboluri de Crăciun în Vietnam


Deși unele tradiții vor părea cu siguranță familiare, altele ar putea să te surprindă. Iată o scurtă selecție a tradițiilor de Crăciun despre care ar trebui să știi dacă ești interesat de cultura și sărbătorile vietnameze:


  • Pe măsură ce se apropie Crăciunul, magazinele și hotelurile se asigură că vor răspândi magia și bucuria, punând decorațiuni și lumini frumoase de Crăciun.
  • În orașul Ho Chi Minh, în special în parohiile catolice, oamenii decorează întreaga stradă, inclusiv casele lor, cu lumini și scene familiare din Biblie.
  • Cadourile de Crăciun nu sunt uzuale, dar oamenilor le place să-și ofere mâncare. Un bun exemplu în acest sens este „bûche de Noël”, care este un popular tort de ciocolată în formă de buștean.
  • Vietnamul este țara scuterelor, așa că nu te mira dacă îl vezi pe Moș Crăciun claxonând de pe un scuter în timp ce traversezi drumurile aglomerate.
  • În Vietnam, Moș Crăciun este numit „Ông già Noel” (adică moș Crăciun).
  • Dacă dorești să spui Crăciun fericit unei persoane vietnameze, spune-i Chúc mừng Giáng Sinh. Nu ești sigur cum se pronunță? Nu îți face griji, îl vei auzi peste tot, doar ascultă!
  • Dacă vietnamezii au încorporat multe dintre bine-cunoscutele simboluri de Crăciun, oamenii de zăpadă nu sunt încă uzuali din motive evidente.
  • Vei găsi pomi de Crăciun tradiționali (Casuarina și pin australian mai ales), reni, Moș Crăciun și chiar figuri biblice pe scene mari cu pătuț în fața bisericilor și caselor creștine.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol și că ai aflat ceva nou despre cultura interesantă și bogată a vietnamezilor. Simte-te liber să îl împărtășești și cu prietenii și familia în timp ce vă bucurați împreună de această perioadă minunată!

Dacă nu ai chef să pregătești un desert tradițional „bûche de Noël” ca un cadou de Crăciun, poți să îi surprinzi pe cei dragi cu specialitățile noastre de cafea vietnameză selectate cu grijă și accesorii de înaltă calitate pentru a face această perioadă mai veselă și mai specială!


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published